Nikon J1 Pinhole story

De curand am primit imprumut, de la Ovi Micsa, o jucarie mirrorless marca Nikon J1. Fiind o camera mirrorless, nu are limitarile cu care m-am confruntat in adaptarea D3100-ului meu, anume cele generate de oglinda. Mai devreme scriam despre cum genul acesta de aparate poate duce la rezultate interesante in ceea ce priveste fotografia cu stenopa. Incercarea mea de a adapta acest aparat la fotografia pinhole are ca si limita protectia senzorului ce sta la cca 9mm distanta fata de acesta. Prototipul realizat de mine este detaliat aici si poarta numele de Pikon J1.
Caracteristicile sale sunt:

diametru stenopa 0,15 mm
distanta focala 9 mm, F 71

pikon vs. 10 mm Nikon J1

Prin adaptorul realizat am putut obtine un camp de vedere similar cu cel al obiectivului de 10 mm livrat cu aparatul, fapt ilustrat in imaginile de mai sus (stanga pinhole - dreapta obiectiv 10 mm).
In continuare sunt cateva imagini neprelucrate pentru a va face o impresie despre ce inseamna fotografia color realizata cu acest adaptor cu stenopa. Intr-una din zilele mai "linistite" de la birou am realizat un scurt filmulet stop cadru cu intervalometrul incorporat al aparatului, filmulet pe care va invit sa-l vedeti mai jos.

Pinhole Nikon J1

No Comments Yet.

Leave a Reply