Pinhole Talk

Am fost invitat, de către cei ce aduc Photo Romania Festival la Timișoara, sa vorbesc despre ceea ce fac din pasiune: fotografie alternativa. Asa ca, in urma cu câteva ore am avut ocazia sa stam intr-un loc fain si sa trecem in revista aspecte generale despre fotografia cu stenopa. Nu am spus tot ce as fi vrut sa spun insa ma bucur ca ne-am văzut si ca prin pasi marunti cladim o comunitate.

Caravana Photo Romania - Pinhole Talk Timisoara

foto prelegere pinhole - Caravana Photo România

Pentru a ușura drumul catre prima fotografie cu stenopa, precum si pentru a da relatii directe legate de ce s-a discutat in cadrul prelegerii, mai jos impartasesc o serie de surse de unde fiecare isi poate porni pe propriea-i cale in experimentarea universului: printr-o gaura de ac.

  • de unde cumperi materiale foto: f64.ro sau sau Foma Mures. Ambii furnizori livreaza la domiciliu, cu plata la curier. Recomand achizitia unui top de hartie fotografica alb-negru mat, insotit eventual de revelator, baie de stopare si fixator. Film fotografic poate in pasul 2 si nu uitati de expunerea lunga si scanare!
  • aruncati un ochi peste grupul de facebook Stenopa, realizat cu scopul de a strange laolalta fotografii activi in Romania in ceea ce priveste fotografia pinhole.
  • urmariti un scurt documentar despre cum se transforma o cladire intr-un aparat foto, despre ce inseamna timp, prezenta si absenta : The Big Picture
  • o sumarizare a demersului fotografic Trashcam Project, proiect ce imbina creativitate, salubritate si responsabilitate sociala, puteti gasiti aici.
  • pentru cine vrea sa scurteze tot demersul propriu in gasirea celor necesare realizarii primei imagini cu o camera pinhole recomand achizitia unei truse ready made: Stenoflex
  • cine totusi vrea sa se distreze si sa-si incerce rabdarea poate descarca un template de aici, aici sau aici, functie de preferinta.
  • pentru inspiratie il puteti urmari mai jos pe Justin Quinell pret de cateva minute vorbind despre fotografia pinhole.

M-am bucurat sa vad fete cunoscute in public, sa vad persoane noi si curioase, dornice sa participe la ceea ce înseamnă comunitatea celor ce realizează fotografii cu aparate pinhole. Pentru intrebari si raspunsuri aruncati o privire si un rand pe pagina event-ului, pe Facebook.

No Comments Yet.

Leave a Reply