Stenoscop

Plai X s-a incheiat si acum incep sa trag concluziile participarii mele la editia din acest an. Din pacate Vineri si Sambata am fost departe de multime, fiind inlocuit de bunul meu prieten Adi Junc, insa Duminica am beneficiat din plin de oferta celor de pe Aleea Culturala. La ceea ce s-a oferit vizitatorilor am adaugat conceptul cu care m-am prezentat : STENOSCOP MOBIL

STENOSCOP MOBIL

Realizat dupa un principiu vechi decand lumea, anume camera obscura, modelului meu i-am adaugat o parte mobila ce a permitea schimbarea distantei focale prin glisarea partii cu obiectivul. Proiectia se realizeaza pe o hartie de calc si cu putina rabdare (necesara acomodarii ochiilor la intuneric) oricine se putea bucura de intelegerea modului de functionare al unui aparat foto. Cu zoom !

Carton TXT1

Realizat din carton si inscriptionat cu autocolante, stenoscoapele au fost pregatite din timp si imprastiate pe parcursul intregului festival pe arealul Plai din incinta Muzeului Satului din Timisoara. M-am bucurat sa plec la final cu toate intacte, ceea ce vorbeste de la sine despre calitatea oamenilor de la festival !

collage STENOSCOP

Stenopa folosita a fost cam de 10 ori mai mare decat cea necesara pentru distanta focala maxima a apartului, fiind gandita de asa natura incat sa asigure o luminozitate sporita a STENOSCOPULUI. Materialul folosit a fost binecunoscuta tabla de aluminiu de la o doza de bere.

Pinhole Plai Timisoara (17)

A fost fain si le multumesc celor de la Plai de invitatia de a fi alaturi de celelalte persoane creative din cadrul editiei 2015!

Pinhole Plai Timisoara (16) Pinhole Plai Timisoara (15) Pinhole Plai Timisoara (14) Pinhole Plai Timisoara (13) Pinhole Plai Timisoara (12) Pinhole Plai Timisoara (10) Pinhole Plai Timisoara (9) Pinhole Plai Timisoara (8) Pinhole Plai Timisoara (7) Pinhole Plai Timisoara (6) Pinhole Plai Timisoara (5) Pinhole Plai Timisoara (4) Pinhole Plai Timisoara (2) Pinhole Plai Timisoara (1)

No Comments Yet.

Leave a Reply