miniatelier de construit camere foto – Fotografii si aparate

Street Delivery Timisoara 2015 - Day 3.

Duminica a fost cel mai fain. Am inceput la pranz cu o ultima etanseizare la lumina a cutiei/camerei obscure in care Sambata ne-am delectat intelegand procesul de proiectie. Amestecul substantelor si asezarea lor in ordine, revelator, baie de stopare si fixare nu au fost relevante in prima faza pentru cei mici, pana cand au realizat modul in care revelatorul interactioneaza si inegreste hartia fotografica. DSC_1864

Apoi a inceput iuresul din sauna! Expusa soarelui, camera obscura din strada nu era chiar locul cel mai revigorant! Sa nu vorbim de temperatura revelatorului ... Afara in schimb, cu mic cu mare, s-au pus pe treaba si de la pranz pana seara am realizat imaginile de mai jos cu aparate de genul celor din imagine:

aparate pinhole streetdelivery

DSC_18811 DSC_18841

Aparatele cu cel mai mare succes au fost realizate din doze de bere si carton. Cutiile de pantofi au avut succes conditionat de stabilitatea cartonului. din pacate in pachetele de tutun de tabla, cele ce aveau focala cea mai mica, nu erau etansa la lumina. In randul celor mici media de varsta a fost undeva intre 6-7 ani, cei mici lucrand cot la cot cu cei mari ce s-au alipit atelierului spre final.

pinhole street delivery timisoara 2015

Bravo lui David, Sara, Adme, Alida, Anda, Bogdan, Stefan si a celorlalti paticipanti carora nu le-am retinut numele! Ati facut o treaba buna!
In acest gen de ateliere nu diferentiem intre imagini bune si rele, clare si neclare toate fiind in egala masura un experiment si o reusita !

Toate imaginile viabile, exceptand cele compromise irecuperabil de infiltratii de lumina, le gasiti in galeria foto a evenimentului de aici

9_Pinhole Streetdelivery Timisoara 2015

atelier pinhole street delivery 2015TM (7)

atelier pinhole street delivery 2015TM (6) atelier pinhole street delivery 2015TM (5) atelier pinhole street delivery 2015TM (4) atelier pinhole street delivery 2015TM (2) atelier pinhole street delivery 2015TM (1)

 

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply