Povestea unei stenope – 3

In incheierea etapelor atelierului, despre care am scris aici si aici, am trecut la testarea aparatelor realizate de cei mici. Jucandu-ne in camera obscura, folosind solutii tipice pentru fotografia analogica - revelator, baie de stop si fixator, am experimentat cu expuneri de durate diferite pana cand am obtinut primele rezultate.

collage making of pinhole camera

Echipa de entuziasti analogici s-a aplecat asupra definitivarii aparatelor pe care le-au adus de acasa, ajustandu-le pentru a limita intrarea luminii - o conditie necesara pentru buna functionare a acestora. Stenopele le-am practicat cu un ac simplu, toate aparatele pinhole participand la o parada impreuna cu creatorii acestora:

collage stenopisti si stenope

in camera obscura

in camera obscura 2

Lectia a continuat in atelierul improvizat, la lumina rosie, locul in care se intampla magia: din cutia de pantofi, doza de suc, pachetul de carton ies imagini: unele mai clare altele mai sterse, toate reprezentand lumina capturata de cei mici in curtea scolii.

pozand pentru imaginea pinhole

La urma cei mici si-au luat aparatele acasa, avand in urma atelierului cunostintele si imboldul necesar de a repeta cele invatate: Cum sa-ti faci un aparat fotografic. Datorita faptului ca am folosit hartie fotografica ca si negativ, am procesat imaginile celor mici printr-o simpla inversare atonurilor: alb a devenit negru si invers.

collage stenopisti

 

Prin urmare mai jos vedeti o buna parte din rezultatele atelierului, negativ si pozitiv. Fiecare imagine realizata cu aparatul cu stenopa are o poveste de spus. Va las sa o descoperiti singuri.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply